Utilizator anonim
Creaza cont nou

DICTIONAR ENCICLOPEDIC ILUSTRAT. Dictionarul limbii romane din trecut si de astazi. vol. 1-2

dictionar-enciclopedic-ilustrat-dictionarul-limbii-romane-din-trecut-si-de-astazi-vol-1-2
indisponibil momentan

DICTIONAR ENCICLOPEDIC ILUSTRAT. Dictionarul limbii romane din trecut si de astazi. vol. 1-2


Autor: I. Aurel Candrea; Gh. Adamescu
Colectie: Lexicon
ISBN: 978-973-642-259-1
Pagini: 1950
Format: 17/27 cm
An: 2010
Pret:
73.5 RON

Produs epuizat


Descriere:

    Aparut in  1931, Dictionarul enciclopedic ilustrat, de I. - A. Candrea si Gh. Adamescu, - lucrare finalizata inainte si in alta maniera decat Enciclopedia Romaniei, din 1938-1943, in 4 vol. - reprezinta si a ramas pana astazi o carte de referinta, un adevarat instrument de lucru, pe care celelalte dictionare enciclopedice, enciclopedii sau "mici dictionare encilopedice" realizate cu largi colective de elaborare, din 1950 incoace, nu i-au negat total utilitatea, mai ales in partea pur filologica.
    Initiata, dupa cat se pare, la propunerea profesorului Ion Simionescu, presedintele "inaltului Institut de cultura" pe care il reprezenta editura "Cartea Romaneasca", lucrarea avea menirea de a cuprinde, intre copertile unui volum, limba si cele mai importante informatii despre geografia, istoria, cultura si marile personalitati ale tarii, ce reunea, dupa 1918, aproape tot spatiul etnic national.
   Ea trebuia sa fie, cu alte cuvinte,un monument inchinat glorificarii Romaniei Mari.
   De aceea - dupa cum o marturisea chiar conducerea Editurii - "nu s-a ocolit nici un sacrificiu" pentru ca lucrarea sa aiba nu numai un inalt nivel stiintific, ci si o forma grafica deosebita.

                                                                                              I.Oprisan


Noi aparitii