Utilizator anonim
Creaza cont nou

DICTIONARUL ESENTIAL AL LIMBII ROMANE

dictionarul-esential-al-limbii-romane
produs pe stoc

DICTIONARUL ESENTIAL AL LIMBII ROMANE


Autor: MARIA PAUN
Colectie: Lexicon
ISBN: 973-9418-84-8
Pagini: 780
Pret:
19.62 RON

Produs epuizat


Descriere:


Dictionarul esential al limbii romane; Maria Paun;Vol I-II; format 13/20 cm;432+348 p.     Dictionarul esential al limbii romane cuprinde  cuvinte de circulatie generala din limba romana, dar si termeni tehnici moderni, ca: business, computer, dealer, manager, sponsor, video etc., care denumesc realitati recente, necunoscute anterior.
      Dictionarul se adreseaza marelui public, care are nevoie de informatii noi in legatura cu lexicul romanesc actual si reflecta, pe cat posibil, noua dinamica lexicala, consemnand cuvinte si sensuri noi, integrate, inregistrate sau nu in alte dictionare. Dictionarul constituie o realizare noua, ilustrand bogatia si modernitatea lexicului romanesc. El include, de asemenea, cuvinte compuse, derivate, locutiuni, sintagme, expresii etc.In total, dictionarul prezinta cca 30.000 de cuvinte din toate domeniile.
     Cuvintele sunt infatisate conform ortografiei actuale, cu i din a.Cuvintele - titlu sunt redate in forma lor literara si sunt insotite de categoria gramaticala (genul substantiv si conjugarea verbelor). s-a indicat pronuntarea la cuvintele incomplet adaptate in limba romana.
  Dictionarul esential al limbii romane al limbii romane este un instrument de informare, de cultura, de lucru practic, accesibil, de mare utilitate cititorilor interesati de folosirea  corecta a cuvintelor si a sensurilor lor si reflecta bogatia si frumusetea limbii romane. 

                                                          Maria Paun


 
Noi aparitii