Utilizator anonim
Creaza cont nou

Religia dacilor

religia-dacilor
indisponibil momentan

Religia dacilor


Autor: Dan Oltean
Colectie: Dacia Sacra
ISBN: 978-973-642-150-1
Pagini: 480
An: 2008
Pret:
23.98 RON

Produs epuizat


Descriere:

Religia dacilor,
Dan Oltean, ; Format 13 x 20 cm.,         Lucrarea de fata reprezinta o abordare pe cat posibil exhaustiva a religiei dacilor. Au fost cercetate, rand pe rand, doctrina, riturile, sacrificiile, structura corpului preotesc, reformele religioase, arhitectura sacra, asemanarile dintre religia dacilor si religiile popoarelor invecinate, reculul fenomenului religios dacic de dupa cucerirea romana, legaturile si interferentele religiei dacilor cu religia creştina, precum si nenumaratele mosteniri de ordin spiritual, pe care romanii le datoreaza dacilor.
     Pana acum, religia dacilor a fost privita exclusiv din perspectiva arheologica si a izvoarelor scrise, de catre arheologi si istorici; dintr-o perspectiva strict doctrinata, de către teologi; si din punct de vedere al urmelor regasibile in folclorul romanesc, de catre antropologi sau etnologi. Aceasta deficienta de metoda ofera o viziune mult făramitata a ansamblului.
       Fata de tot ce s-a publicat anterior, lucrarea noastra are avantajul imbratisării pluridisciplinare, ce conduce, evident, catre intelegerea mai profundă si mai nuantata a unui fenomen despre care nu ne-au ramas prea multe marturii scrise.

                                                                           Dan Oltean
Noi aparitii