Utilizator anonim
Creaza cont nou

Transilvania.vol 5-7. Viata romaneasca in Ardeal, Fapta si suferinta romaneasca in Ardeal, Lupta stiintifica impotriva dreptului romanesc in Ardeal

transilvaniavol-5-7-viata-romaneasca-in-ardeal-fapta-si-suferinta-romaneasca-in-ardeal-lupta-stiinti
indisponibil momentan

Transilvania.vol 5-7. Viata romaneasca in Ardeal, Fapta si suferinta romaneasca in Ardeal, Lupta stiintifica impotriva dreptului romanesc in Ardeal


Autor: Nicolae Iorga
Colectie: Documente revelatorii
ISBN: 978-973-642-152-5
Pagini: 1488
An: 2008
Pret:
29.43 RON

Produs epuizat


Descriere:

Transilvania. vol 5-7 .Viata romaneasca in Ardeal. Fapta si suferinta romaneasca in Ardeal. Lupta stiintifica impotriva dreptului romanesc in Ardeal, Nicolae Iorga; Editie critica de Ionel Oprisan. ;Se vand in set. Format 13/20 cm.;480 p.+496 p.+512 p.


Istoria este viata oamenilor de odinioara, si trebuie infatisata ca viata; daca ai insusiri de invietor, o scrii, daca nu le ai, sa nu critici pe acei care le au, ci sa faci matematica, sa faci inginerie, medicina, sa faci lucruri la care nu se cere darul acesta de a aduna ramasitele trecutului si de a face din nou pe oamenii care au trait odinioara.
O viata intreaga, mi-am dat silinta de a face ca aceste cunostinti ale istoriei romanilor sa nu ramana un lucru inchis in cine stie ce tainita cu tot felul de chelari invatati care nu vor sa descuie, ci un lucru care sa patrunda in sufletele tuturora, si din cauza acesta intrebuintez un ton popular prin care sa patrunda aceste cunostinte in orice suflete.


                                                                                 N.IorgaNoi aparitii