Utilizator anonim
Creaza cont nou

Un reporter roman la NATIUNILE UNITE. Corespondente de la sediul din new York al Organizatiei Mondiale (perioada 1994-2011)

un-reporter-roman-la-natiunile-unite-corespondente-de-la-sediul-din-new-york-al-organizatiei-mondial
produs pe stoc

Un reporter roman la NATIUNILE UNITE. Corespondente de la sediul din new York al Organizatiei Mondiale (perioada 1994-2011)


Autor: Gabriel Plesea
Colectie: Diaspora
Editura: Vestala
ISBN: 978-973-120-077-4
Pagini: 240
Format: 20/13 cm
An: 2012
Pret:
15.26 RONDescriere:

  Romania n-a avut pana la Gabriel Plesea un reporter acreditat permanent de ONU, care sa urmareasca zi de zi activitatea Organizatiei la sediul sau central din New York.
  Traind in marele oras american, ziaristul, semnand corespondente pentru Romania libera, a avut posibilitatea sa cunoasca in profunzime, pe durata a aproape doua decenii, Organizatia si sa-i desluseasca mecanismele vizibile si mai putin vizibile.
  De aceea, reportajele sale, intotdeauna obiective si lipsite de festivismul textelor altor confrati ajunsi intamplator in "casa pacii", releva, atat esenta, cat si dedesubturile dezbaterilor din Adunarea generala, Consiliul de Securitate si alte organisme ale ONU.
 Reunite  pentru prima data in cartea de fata, comentariile, publicate de autor in marea lor majoritate la Bucuresti, deschid  perspective absolut noi catre o importanta felie de istorie contemporana a lumii. 

                                                                                                           I. Oprisan


Noi aparitii